VIDEOREPORTÁŽ ZE 7. ROČNÍKU GULÁŠOVÝCH SLAVNOSTÍ (2017)
VIDEOPOZVÁNKA NA 7. ROČNÍK GULÁŠOVÝCH SLAVNOSTÍ (2017)
VIDEOREPORTÁŽE ZE 6. ROČNÍKU GULÁŠOVÝCH SLAVNOSTÍ (2016)
Již třináctým rokem se v srpnu konají soutěže gulášů. Zúčastnit se mohou partičky dobrodruhů i kuchařů odkudkoliv. Každý, kdo se přihlásí do soutěží, má možnost uvařit svůj oblíbený guláš. V naší soutěži nerozlišujeme technologické postupy, dobu vaření, druh masa apod. Guláš musí chutnat, ať ho vaří profík, myslivec, hasič nebo babička. Snad jedinou podmínkou je, aby připravil minimálně 20 litrů guláše (tj. cca 120 menších nebo 60 velkých porcí z 8-9 kg masa). Není to zrovna málo, ale v Bolehošti a okolí jsou tací jedlíci, že po guláších se jen zapráší. Základ guláše je už na vás. Zda budete vařit z masa vepřového, hovězího, zvěřinového či pštrosího je vaše volba. Guláš může obsahovat i přísady jako brambory, zelí, fazole nebo např. houby. Ani postup vaření není omezený. Můžete ho připravovat v kotli (brutaru), v kotlíku, v hrnci nebo i v polní kuchyni. Zda ho budete vařit těsně před podáváním na místě nebo ho uvaříte třeba v noci, není rozhodující.
A kdo rozhodne o tom nejlepším guláši? Hodnotit guláše budou sami návštěvníci a pak také nezávislá odborná porota.
Publikováno:26. 3. 2025
První svoz plastu a papíru od nemovitostí
Číst dále
Publikováno:24. 3. 2025
Kalendář svozu směsného odpadu a BIO odpadu
Číst dále
Publikováno:6. 3. 2025
Zelená sobota - 29. března
Číst dále